Об'єктивний погляд на ситуацію

Митне оформлення гуманітарної допомоги

05 листопада 2014

 

З 28.10.2014 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 08 жовтня 2014 року № 566 «Питання митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги», якою внесено зміни до Порядку митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2000 року № 544 (далі – Порядок).

Відповідно до внесених змін, на період проведення АТО, пропуск через митний кордон України, декларування та митне оформлення гуманітарного товару, який надається урядами інших держав через уповноважені ними організації, здійснюється без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

При цьому не застосовується положення п. 3 Порядку в якому зазначено, що митне оформлення гуманітарного товару здійснюється митницею за місцезнаходженням його отримувача тільки після проведення відповідного санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного, екологічного контролю та передається на тимчасове зберігання під митним контролем отримувачу гуманітарної допомоги до отримання відповідних дозволів контролюючих органів. 

 


<<увесь список>>
29.03.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine