Об'єктивний погляд на ситуацію

Лікарські засоби тимчасово звільнили від оподаткування ПДВ

14 травня 2015

Підрозділ 2 розділу XX ПКУ доповнено пунктом 38 згідно із Законом України від  09.04.15. № 332-VIII  "Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів", який набрав чинності 07.05.2015 року.

Законом № 332-VIII передбачено тимчасове, до 31.03.2019р., звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України та першого постачання на митній території України зареєстрованих лікарських засобів, медичних виробів, внесених до Державного реєстру медичної техніки та виробів медичного призначення.

Також ЗУ № 332-VIII встановлено звільнення ввезених вищевказаних лікарських засобів та медичних виробів від обкладання додатковим імпортним збором, встановленим ЗУ "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року", визначивши статус таких лікарських засобів та медичних виробів як життєво необхідних товарів.

Порядок ввезення, постачання та цільового використання вищенаведених лікарських засобів та медичних виробів визначаються Кабінетом Міністрів України.

 

 


<<увесь список>>
26.04.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine