Об'єктивний погляд на ситуацію

Пільги в оподаткуванні ІТ- індустрії у 2013.

31 січня 2013

Податок на прибуток

З 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року для суб'єктів індустрії програмної продукції застосовується знижена ставка податку на прибуток підприємств у розмірі 5 відсотків.

Увага! Суб'єкти індустрії програмної продукції можуть застосовувати особливості оподаткування податку на прибуток у разі здійснення видів економічної діяльності, визначених п. 1.5 п. 15 розділу ХХ Податкового кодексу України.

При цьому, суб'єкти індустрії програмної продукції з метою застосування особливостей оподаткування податку на прибуток повинні протягом попередніх чотирьох послідовних звітних (податкових) кварталів сукупно одночасно відповідати таким критеріям:

1) питома вага доходів суб'єкта від здійснення видів економічної діяльності, визначених у підпункті 1.5 цього пункту, становить не менш як 70 відсотків доходів від усіх видів економічної діяльності з реалізації товарів, виконання робіт, надання послуг;

2) первісна вартість основних засобів та/або нематеріальних активів суб'єкта перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

3) у суб'єкта відсутній податковий борг;

4) щодо суб'єкта судом не прийнято постанови про визнання боржника банкрутом відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Для отримання права на застосування пільгового режиму оподаткування податком на прибуток підприємств суб'єктам індустрії програмної продукції необхідно подати до органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву. Реєстраційна заява подається не пізніш як за 30 календарних днів до початку звітного (податкового) кварталу, з якого зазначений суб'єкт передбачає отримати право на використання особливостей оподаткування.

Податок на додану вартість

Відповідно до п. 26-1 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України тимчасово,  з  01.01. 2013 р. до 01.01.2023р., звільняються   від   оподаткування  податком  на  додану  вартість операції з постачання програмної продукції.

Для цілей цього пункту до програмної продукції відносяться:

При цьому, звільнення від оподаткування ПДВ розповсюджується на операції з постачання програмної продукції незалежно від реєстрації платника ПДВ як суб'єкта, який застосовує особливості оподаткування податком на прибуток підприємств суб’єктів індустрії програмної продукції, передбачені п. 15 підрозділу 10 розділу ХХ  ХХ Податкового кодексу України.

 

 



<<увесь список>>
15.05.2024
Курси валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Ваша думка

Чи працює ваше підприємство під час воєнного стану

Законодавство
УправлінняАудитБухгалтеріяПравоПерсоналПро нас
© 2003-2024 OLZA
Kyiv, Ukraine